pályázati logok

A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása olyan támogatási rendszer működtetésével, amely megfelelő szakmai követelmények teljesülése esetén biztosítja a már eredményesen működő tehetségsegítő programok folytatását és lehetőséget ad új kezdeményezések támogatására is.

2014-ben „Fény derül rá! című pályázatunkkal 1 112 000 Ft támogatási összeget nyertünk.

 

Pályázati programunk három elemből állt:

  • vállaltuk egy 30 órás újságíró szakkör tematikájának kidolgozását és lebonyolítását, amelynek során tehetséges tanulóink megismerkedhettek az újságírás elméleti és gyakorlati ismereteivel. Meghívott előadóink az újságíró mesterségről, a kérdezéstechnikáról tartottak előadást. Ellátogattunk az Új Dunántúli Napló szerkesztőségébe. A szakkör zárásaként az elkészült újságokat az iskola osztályainak ajándékoztuk.

 

  •  vállaltuk hogy a Fény Nemzetközi Évéhez kapcsolódóan egynapos kirándulást szervezünk a Zsolnay Kulturális Negyedbe. A megtekintett kiállítások központi eleme a fény volt. Az eozin, a mauzóleum különlegességei mind a fény játékához voltak köthetők. A bábszínház színpadtechnikája, világosítása is a látható és láthatatlan világról szólt. A Labor interaktív kiállításon fényjátékot készítettek tanulóink.

  • vállaltuk egy 4 napos nyári tehetségfejlesztő médiatábor megszervezését a Szelidi-tó mellé, melynek adottságai teljesen eltérnek lakókörnyezetünktől. Az alföldi táj, a víz közelsége, a tájvédelmi környezet mind-mind új ismeretet, kutatási területet, élményeket jelentett a gyerekek számára. Együttesen valósulhatott meg a játék, a kikapcsolódás az oktatás és tudásfejlesztés. Előadást hallgattunk hétköznapi hősökről, a fogyatékkal élő emberek életéről. A tolerancia, a másság elfogadása nagyon fontos témák volt. Mindezek új ismeretet, látásmódot adtak tanulóinknak.

pályázati logok