pályázat logok

A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása olyan támogatási rendszer működtetésével, amely megfelelő szakmai követelmények teljesülése esetén biztosítja a már eredményesen működő tehetségsegítő programok folytatását. A 2014-ben megvalósított sikeres „Fény derül rá” című pályázatunk folytatásaként

2015-ben a „Derüljön rá fény!” című pályázatunkkal 900 000 Ft támogatási összeget nyertünk.

 

Pályázati programunk három elemből állt:

  • vállaltuk az újságíró szakkör további működtetését, amelynek során tehetséges tanulóink megismerkedhettek az újságírás elméleti és gyakorlati ismereteivel. Idén a szakkör központi témája a hagyományőrzés és a nemzeti jelképek voltak. Megtekintettük a Helytörténeti Gyűjteményt Endrédi Gyula bácsi vezetésével, Sz. Koncz István polgármester úr mesélt Görcsöny történetéről.

 

  • vállaltuk egynapos kirándulás szervezését Pécsre, ahol várostörténeti sétán ismerkedtünk Pécs nevezetességeivel. Voltunk a Néprajzi- és Várostörténeti Múzeumokban, a Cella Septichora Látogatóközpontban.

 

  • vállaltuk egy 3 napos médiatábor megszervezését Budapestre, amely maradandó élményekkel gazdagította tanulóinkat. Lehetőségünk nyílt az MTVA Látogatóközpontban kipróbálni a szinkronizálást, a hírolvasást, rendhagyó interaktív médiaórán részt venni. Voltunk a Parlamentben, a Budai Várban, a Vígszínházban, a Fővárosi Állatkertben. Kipróbálhattunk sokféle közlekedési eszközt: vonat, villamos, sikló, libegő, földalatti.

Mindezen élmények új ismeretekkel, új látásmóddal gazdagították tanulóinkat.

pályázat logok