A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok program keretében, Iskolánk minden évben pályáz táborozási lehetőségre

Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által elnyert "Erzsébet Táborok" elnevezésű EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú projekt lehetővé teszi, hogy még több eszközzel, még több módon és még több hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint fogyatékossággal élő tanuló számára váljanak elérhetővé az Erzsébet Táborok programjai. A projekt a játékos készségfejlesztés és szociális kompetenciafejlesztés feltételeinek, korszerű eszközökkel történő megteremtését is biztosítja, így az élményalapú tábori programok és tematikus foglalkozások révén lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányokkal küzdő gyermekek is kibontakoztathassák képességeiket. 

A projektben az Erzsébet Alapítvány átfogó célja egy olyan, országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szegregált környezetben élő hátrányos helyzetűek felzárkóztatásához, társadalmi integrációjához és szociális kompetenciáik fejlesztéséhez. Cél továbbá egy komplex táboroztatási módszertan kidolgozása.

Erzsébet táborok:

  • 2017 nyara: „Hurrá, nyaralunk” című pályázat kapcsán 20 gyerek vett részt a Zánkai táborban
  • 2018 nyara: „Nekünk Zánka a Riviéra!” címmel írt pályázat keretében 35 gyermekkel Zánkán táboroztunk.
  • 2019 nyara: „Irány Zánka!” címmel elnyert pályázaton már 40 gyerekkel táboroztunk.
  • 2020 nyara: a pandémia miatt itthon, az iskolában szerveztük meg a táboroztatást. Két turnusban 20-20 gyermek vett részt a napközis táborban.
  • 2022 nyara: „Turulfészek” című pályázattal 28 gyerek táborozott Zánkán.